Drone pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență

 

      Dronele transformă modul de operare în misiunile de primă urgență și de protecție civilă prin faptul că nu numai coordonatorii intervențiilor sunt ajutați să ia decizii mai bune și mai rapid, dar și cei care intervin direct, prin furnizarea de informații mai detaliate dintr-o imagine aeriană. S.P.S.U. Sea Protect Group Fire ,prin SPG Serviciul Tehnic , propune o abordare tehnologică având ca scop eficientizarea strategiilor de identificare a situațiilor de urgență, rezolvarea acestora în cel mai scurt timp și totodata reducerea costurilor acestor servicii.

  ✅Când executăm misiunile?

 • la evaluare ințială a obiectivului ;
 • la producerea situațiilor de urgență;
 • pe timpul managementului situației de urgenţă;
 • pe timpul căutării/salvării victimelor în zonele afectate;
 • evaluare impact;
 • evaluarea zonei afectate de incendiu;
 • cartarea zonelor afectate de incendiu.                                                                                                                       Ce punem la dispoziţie ?                                                                                                                  
 • transmisie live din zona intervențiilor;
 • înregistrări video şi foto pe suport electronic;
 • Imagini termale performante și portabile executate cu dronă Mavic 2 Enterprise Mavic 2 Enterprise .                   Drona Mavic 2 Enterprise Mavic 2 Enterprise dispune de o camera stabilizata pe 3 axe, care gazduiește un senzor 4K pentru captarea luminii vizibile și un senzor FLIR pentru captarea datelor termice. Împreună, acești senzori permit piloților să efectueze zboruri pe timp de noapte, precum și zboruri în condiții complexe de zi, cum ar fi ceața și fumul. Utilizatorii pot selecta din mai multe moduri inteligente de afișare in aplicatia de comanda a zborului, pentru a vizualiza date de la camera cu senzor dual:
 •  FLIR MSX - o caracteristică noua care combină date din camerele vizuale și termice în timp real pentru a îmbunătăți detaliile vizuale, ajutând piloții să identifice și să interpreteze rapid datele critice care nu pot fi imediat vizibile cu ochiul liber.
 • Spot Meter - Afișează temperatura medie a unui obiect, ajutând piloții să monitorizeze și să măsoare obiectele critice sau periculoase, menținând în același timp o distanța sigură.
 •  Measurement Area - Afișează temperatura medie, cea mai joasă și cea mai ridicată, precum și locațiile corespunzătoare fiecărei zone, permițând inspectorilor să evalueze rapid obiectele și să determine dacă un bun ar putea fi supraîncălzit.
 • Isotherm - Permite piloților să desemneze anumite intervale de temperatură care să fie afișate utilizând o paletă de culori personalizată, astfel încât obiectele din raza de acoperire să aibă un contrast mai ridicat și o vizibilitate mai bună. Aceasta funcție include profiluri personalizate pentru a ajuta piloții în identificarea persoanelor și pentru a ajuta pompierii să identifice punctele fierbinți în caz de incendii, precum și o setare personalizată a profilului pentru o flexibilitate sporită. Mavic 2 Enterprise Dual este compatibil cu întreaga gamă de accesorii Mavic 2 Enterprise, inclusiv Spotlight, Speaker si Beacon.                                                                                               Prin structura dinamică a societatii, Sea Protect Group Fire oferă servcii integrate de securitate la incendiu venind în sprijinul operatorilor economici cu pachete de servicii complexe având ca principal obiectiv ridicarea nivelului de securitate dar și reducerea costurilor privind activitatea de apărare împortiva incendiilor .